HS-Valmentamo Portin tarina

Kotisivujen aikaansaantia voi pitää aktivoituvan yritystoiminnan eräänlaisena aktivointiloikkana. Yritysidean kehkeytyminen ja konkreettiseksi muuttuminen kestää oman aikansa ja vaihtelee yrittäjäkohtaisesti. Jotkut ovat ripeitä, joillakin kyse on vuosia kestäneestä prosessoinnista ja yritysidean täsmentymisestä. Mikä sitten on HS-Valmentamo Portin tarina? Ja mistä kaikki oikein alkoi?

Valmentamo Portin nimen olen ottanut käyttöön Facebook-markkinoinnissa vuoden 2016 alussa ja tuolloin ilman etuliitettä HS. Taustana ja lähtökohtana oli se, että 2014-2015 olin suorittanut Mindfulness-ohjaajan koulutuksen. Lähdin tuotteistamaan mindfulness-ohjauksia Jyväskylässä asuessani. Minulla oli jopa toimitila osa-aikaisessa käytössä Jyväskylän Kuokkalan sillan kupeessa.

Jo tuolloin määrittelin yritykseni toiminta-ajatukseksi arjen ja työelämän henkisen hyvinvoinnin vahvistamisen. Näiden viiden vuoden aikana tuo on vain vahvistunut. Yritysnimen muotouttaminen vaati tietysti pohdintaa ja tuota Valmentamo -termiä jouduin hieman punnitsemaan. Valmentaminen kun on varsin monimerkityksellinen ja monisisältöinen termi.

Nyt vuonna 2021, kun olen ensimmäisenä Suomessa tuonut julkisuuteen ja käyttöön ilmaisun ”henkinen fitness”, olen tehnyt epäilemättä varsin hyvän nimimuotoilun. Valmentamo on henkisen kehityksen ja fitnessin symbolinen viite- ja lähtökohtakehys. Ja Portti – se merkitsee avaamista ja avautumisesta johonkin uuteen ja jota olen tukemassa erilaisille asiakkailleni. Uusi kirjani on vaikuttanut keskeisesti kaiken tuon kirkastumiseen asettaen palvelutoimintani yhden kulmakiven.

Viime vuosien aikana toteutunut monipuolinen perehtyminen erityisherkkyyteen muodostaa liikeideani ja palvelutoimintana toisen keskeisen sisällön. Samalla oma erityisherkkyyteni – highly sensitivity – muodostaa asiakastyöni lähestymistavan ja otteen. Siksi tuo HS on tullut viiden vuoden jälkeen selkeäksi etuliitteeksi.

Yritystarinassani kolmas keskeinen sisältö on työnohjaus. En koskaan kuvitellut tulevani työnohjaajaksi, mutta Tampereen ammattikorkeakoulussa vuosien 2018-2020 aikana suoritetut työnohjaajan opinnot johdattivat minut uudelle tielle.

Hämmästelen tuon koulutuksen vaikuttavuutta ja miten innostuneesti nyt teen konkreettisia työnohjauksia. Vaikuttavuuteen liittyy myös monipuolinen verkostoituminen työnohjaajien toimintakentässä.

Yritystarinani on siis näin viiden vuoden mittainen. Olen kääntänyt uuden sivun tätä tarinaa jatkaakseni ja syventääkseni. Uusien sivujen sisältöä viitoittaakseni siteeraan Ninnimoi Designin kortista toimintani mietelauseeksi ”kun voit tehdä mitä vaan – tee hyviä juttuja”.