Mindfulness-kävely Ikaalisten Wanhassa kauppalassa

Ikaalisten Wanhassa kauppalassa on jotakin salaperäisen kiehtovaa. Viime kesänä minulla oli ensimmäisen kerran mahdollisuus perusteellisemmin nähdä kauppalan miljöötä, vanhoja rakennuksia ja jalopuubulevardeja. Aivan perustellusti tuota Kyrösjärven rantamien kauppalaa pidetään Suomen kauneimpana.

Tulevana kesänä ohjaan kaksi kertaa Mindfulness-kävelyn läpi kauppala-alueen katujen ja puistojen. Tunnin mittaisten kävelyjen päivämäärät ovat 16.6. ja 22.7. kello 18 alkaen. Hyväksyvän tietoisen läsnäolon harjoituksen voi ajatella mitä parhaiten toteutuvan tuollaisessa kulttuuriympäristössä. Wanhan kauppalan historia ja tarinat jo itsessään luo elementin mielen rauhaan, hetkeen pysähtymiseen ja ajatukseen, että monet ovat jo meitä ennen näitä katuja kulkeneet ja pysähtyneet ihastelemaan miljöön ja järvimaiseman kauneutta.

Joitakin vuosia sitten ohjasin mindfulness-kävelyitä Kaarinassa Kuusiston rauniolinnan alueella. Reitti kulki luontopolulla läpi metsän pysähtyen vanhan hautausmaan kohdalle ja päätyen keskelle raunioaluetta. Kävelyn tuntemusten kokeminen kehossa ei ollut ainoa tietoisen läsnäolon elementti. Näkymä loppukesäisen peltovainion ylitse merelle, metsässä puun halaaminen ja kasvien hento koskettaminen sekä illan äänimaisema olivat yhtälailla mielen rauhoittamisen oivallisia virikkeitä. Jotakin tuollaista odottaa Ikaalisissa minua ja kävelyyn osallistuvia toki rakennetun kulttuuriympäristön kehyksessä.

Mindfulness-kävelyt Ikaalisissa ovat osa Rahkolan kesä 2021-kokonaisuutta. Se sisältää runsaasti ja monipuolisesti läpi kesän ohjelmaa: taidenäyttelyitä, konsertteja, kädentaitoja, liikunnallisuutta, kirjallisuutta. Keskuspaikkana on vuonna 1832 valmistuneen Rahkolan talon pihapiiri, josta myös mindfulness-kävelyni alkavat.

Tervetuloa tietoisen läsnäolon kävelyyn vanhan kauppalamiljöön sydämeen.